BIO čokoláda

Poctivá BIOčokoláda z deštných lesů peruánských And až na Váš stůl. BIO čokoláda EL INTI je ze vzácného kakaovníku CRIOLLO, po staletí pěstovaném v peruánských Andách, který dodává čokoládě lahodnou pestrost chutí - i podporu zdraví a výkonnosti.
 
Hořká čokoláda (krom 100% varianty), dle příchutě obsahuje 63 – 70% kakaa CRIOLLO – v němž je vyšší koncentrace theobrominu, než v jiných odrůdách (až 2%) a zanedbatelné množství kofeinu. Theobromin stimuluje centrální nervový systém a uvolňuje svalstvo. Posiluje srdce a má diuretické účinky (diuretika jsou přírodní prostředky - zvyšují tvorbu a vylučování moči. Užívají  se k léčbě vysokého krevního tlaku a k odvodnění při celkových otocích - např. při selhávání srdce, ledvin nebo jater.).

Typickým znakem čokolády je její delikátní chuť, snadno rozpoznatelné sladké aroma a jemná krémovitost díky obsahu kakaového másla. Je mírně přislazena PANELOU (surová šťáva z cukrové třtiny – sušená, drcená obsahující krom vlákniny značné % vápníku, hořčíku a železa).

Kakaové boby kakaovníku CRIOLLO a výrobky z nich patří k nejkvalitnějším - avšak pro nízké výnosy těchto kakaovníků se na trhu objevují vzácně (jen asi 5% z celkové světové produkce). Pěstování kávy i kakaa se v podmínkách deštného lesa peruánských And (až 1 500 m n.m.) velmi daří, nejen z důvodů výživné půdy, ale i dík nadmořské výšce, kde se již tolik nevyskytují škůdci – není nutné používání pesticidů a insekticidů. Kakaovníky jsou pěstovány, plody sklízeny a zpracovávány ručně (terén neumožňuje přístup techniky), takže jejich BIOkvalita  a kvalita výrobků z nich je mimořádná.

Tabulka  Seznam 

na stránku
Nastavit sestupně

položek: 14