BIO mletá káva EL PALOMAR 100% arabica

Je to především nadmořská výška nad 1300 m n. m., která dává kávě mimořádně jemnou chuť a vynikající aroma. Kávovníky v Peru rostou ve stínu větších stromů, jsou tak chráněny před sluncem, mají zajištěnu dostatečnou vláhu a výživu.

Varianta
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Momentálně nedostupné Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
- 7.12.2022 Zvolte variantu
Kód: 226/1KG 226/250 Zvolte variantu
550 Kč 150 Kč od 150 Kč
BIO mletá káva EL PALOMAR 100% arabica
kava mleta el palomar 250
Tip
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 2 000 Kč
Kvalitní produkty
Kvalitní produkty
od nejlepších výrobců
Dárek zdarma
Dárek zdarma
ke každé objednávce nad 2 000 Kč
Fair trade
Fair trade

Je to především nadmořská výška nad 1300 m n. m., která dává kávě mimořádně jemnou chuť a vynikající aroma. Kávovníky v Peru rostou ve stínu větších stromů, jsou tak chráněny před sluncem, mají zajištěnu dostatečnou vláhu a výživu. Díky těmto podmínkám jsou vitální a přirozeně odolné před napadením škůdci a chorobami. Je tedy možné pěstovat je bez použití chemického ošetření a zachovat tak podmínky ekologického hospodaření.

Sklizeň červených plodů kávovníku, kterým se říká kávové třešně, probíhá od dubna do září. Plody nedozrávají současně, ale postupně, zhruba po 15 dnech a postupně dle zralosti se také sklízí. Další zpracování probíhá strojově, kdy se plody zbaví první červené slupky. Pak se nechají asi 12 - 30 hodin fermentovat a následně se properou vodou. Takto zpracované boby se suší na slunci a prodávají na místních trzích. Káva určená k exportu se pak ještě zbaví druhé slupky. Teprve v zemích, kam byla káva vyvezena, se praží. Pražení pak kávě dodá konečné aroma.