POZOR: Chcete-li mít svoji objednávku doručenu před vánočními svátky, učiňte ji nejpozději do pátku 17.12. (při osobním odběru do pondělí 20.12.). více »»

Paraořechový olej BIO 250 ml

Paraořechový olej Paraořechový olej

Napište první recenzi tohoto produktu

Dostupnost: Skladem

220,00 Kč

Rychlý přehled

Paraolej BIO je získáván ze samého lůna amazonských pralesů Bolívie, lisováním paraořechů z divoce rostoucích paraořešáků (plodí až po 30 letech svého růstu). Tyto stromy se v sadech pěstovat nedají - pro jejich růst nelze vytvořit takové podmínky jako v amazonském pralese (teplo, vlhkost vzduchu i půdy, složení půdy i přítomnost ostatní fauny a flóry potřebné pro symbiózu s nimi a tím i jejich růst).

Detaily

Paraolej BIO je získáván ze samého lůna amazonských pralesů Bolívie, lisováním paraořechů z divoce rostoucích paraořešáků (plodí až po 30 letech svého růstu). Tyto stromy se v sadech pěstovat nedají - pro jejich růst nelze vytvořit takové podmínky jako v amazonském pralese (teplo, vlhkost vzduchu i půdy, složení půdy i přítomnost ostatní fauny a flóry potřebné pro symbiózu s nimi a tím i jejich růst). Místní indiáni tyto ořechy, poté co po 14 měsících zrání uzrálé spadnou, sbírají a dle svých tradičních receptur zpracovávají a lisují za studena. Olej stočený do barelů je pak vyvážen do celého světa, včetně ČR.

Paraolej BIO dík účinným látkám - je zdrojem vitamínů skupiny B (B1, B2, B 3, B 5, B 6, B 9), C a E, minerálů (sodík, hořčík, draslík, vápník, železo, měď, fosfor , zinek a zejména selen) a kyselinám (palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolenová) lze jej směle označit za bombu v kosmetice, ale nejen v ní - i v kardiovaskulárním (krevním oběhovém) systému i v hormonálním.

Olej Vás osloví již při prvním setkání s ním: má jemnou oříškovou chuť a po natření pokožky se rychle vsakuje, aniž by zanechal nepříjemný mastný film (výsledek je vidět téměř okamžitě). Má široké použití: nejen pro zdraví a kosmetiku, ale i do studené i teplé kuchyně (do těsta, na pečení, vaření, smažení). Vstříc Vám vychází i cenou.

  • používá se jako přírodní kosmetika
    • podporuje obnovu růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání
    • proti akné a zánětům pleti
    • podněcuje tvorbu přirozeného kolagenu, čímž
    • vyhlazuje vrásky a omlazuje pleť
    • zmírňuje zarudnutí kůže a pomáhá vyplavování toxinů, tím
    • se ztrácejí pigmentové skvrny a nerovnosti pleti
    • vysoký obsah zinku pomáhá při kožních onemocněních a zlepšení paměti
    • zklidňuje pokožku při použití jako balzám po holení
  • pozitivní efekt na srdeční činnost, imunitu a fyzickou a psychyckou kondici
    • snižuje hladinu LDL (špatný cholesterol) a naopak zvyšuje HDL (dobrý cholesterol) v krvi
    • snižuje riziko infarktu myokardu a cévních onemocnění (zabraňuje krevním sraženinám)
    • podporuje krvetvorbu (dík obsahu železa)
  • působí antioxidačně a protizánětlivě
    • působí příznivě na vývoj plodu u těhotných žen
    • podporuje správný metabolismus hormonů štítně žlázy (trijodthyronin)
    • povzbuzuje mobilitu spermatu
    • zvyšuje přirozenou hladinu testosteronu a snižuje mužskou neplodnost
    • měď v paraořechovérn oleji je také nepostradatelná pro výrobu kostní dřeně a pojivové tkáně a pro zpevnění kostí
    • vhodný i pro svaly – snižuje možnost tvorby kyseliny mléčné a eliminuje její účinky (bolest)

Použití:

  • vnitřně - 2x denně (ráno nalačno a večer před spaním) 1 čaj. lžička.
  • vně - Několikrát denně na potřebná místa(obličej, dekolt, postižená místa), na vlasy. Po umytí vetřít do vlasů a opláchnout(není nutné) stačí vetřít do vlasů a nechat působit jako gel. Krom studené kuchyně (do salátů) se hodí i pro přípravu sladkých jídel i teplých pokrmů na vaření, smažení, pečení (jeho přepalovací bod je 208°C /sádlo 180°C, máslo 120°C/)


poslat dotaz

Další informace

balení 250 ml
více info (PDF) paraorechovy-olej.pdf
Země původu Brazílie