Extra panenský olivový olej 500ml

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ pocházející z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) v Akrotiri v oblasti Chania na Krétě. Součástí kláštera jsou rozlehlé olivové háje, o které mniši po staletí pečují. Pro lisování tohoto oleje pěstují speciální druh malé zelené olivy Koroneiki, která má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin (monokarboxylové kyseliny, jenž jsou základem pro tvorbu bílkovin), a vysoký obsah přírodních vitamínů A a E (tokoferol). Mniši olivy pečlivě vybírají, sbírají je ručně a po vypeckování lisují tyto čerstvě nasbírané olivy tradičními, několika staletími ověřenými metodami (za studena).
Dostupnost Momentálně nedostupné
Kód: 121
245 Kč
Extra panenský olivový olej 500ml
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 2 000 Kč
Kvalitní produkty
Kvalitní produkty
od nejlepších výrobců
Dárek zdarma
Dárek zdarma
ke každé objednávce nad 2 000 Kč
Fair trade
Fair trade

Olivový olej je již u nás velice známý. Pro své pozitivní účinky na zdraví, které se po staletí projevují zejména u středomořských národů se jeho používání velmi rychle ujalo i u nás.

Druhů olivových olejů je celá řada, dle jejich původu a zpracování. A právě dle původu a zpracování – technologií je mezi oleji velký rozdíl. Obsah látek panenských olivových olejů, např. kyselost, pak bývá rozdílný a tím i jeho účinnost.

Nejúčinnějšími panenskými olivovými oleji jsou oleje jednodruhové (z jednoho druhu oliv), získávané mechanickým lisováním za studena z oliv bez pecek. Významnou roli v kvalitě hraje i podnebí a péče o olivovníky při jejich pěstování.

Takovým mimořádně kvalitním olivovým olejem je EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ pocházející z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) v Akrotiri v oblasti Chania na Krétě. Součástí kláštera jsou rozlehlé olivové háje, o které mniši po staletí pečují. Pro lisování tohoto oleje pěstují speciální druh malé zelené olivy Koroneiki, která má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin (monokarboxylové kyseliny, jenž jsou základem pro tvorbu bílkovin), a vysoký obsah přírodních vitamínů A a E (tokoferol). Mniši olivy pečlivě vybírají, sbírají je ručně a po vypeckování lisují tyto čerstvě nasbírané olivy tradičními, několika staletími ověřenými metodami (za studena).  Olej je z prvního lisu. To vše dodává oleji nejen nejvyšší možnou kvalitu, jemnost a nenahraditelnou chuť, ale i vysokou radiovitalizační energii.

Vzhledem ke své jedinečnosti získal tento olej ochrannou známku I.G.P (jde o chráněné zeměpisné označení, které se uděluje výrobkům chráněným nařízením Rady /ES/ č. 509/2006).

Charakteristika

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ AGIA TRIADA má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník ocení velmi nízkou kyselost, která je 0,02%. Neobsahuje cholesterol. Obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny (monokarboxylové kyseliny), které jsou základem pro tvorbu bílkovin. Dále obsahuje vitamin A a E (tokoferol)  - vitamín rozpustný v tucích, který chrání buněčné membrány = slouží jako důležitý antioxidant (chrání před vznikem rakoviny a cévních chorob). Panenský olivový olej podporuje trávení a také se považuje za velmi dobré laxativum (projímadlo), které podporuje peristaltiku (pohyby -  pročišťování) střev, jejich uvolnění a vyprazdňování při zácpě (o způsobu a míře dávkování za těchto okolností je možné se poradit, viz mimořádné služby).

Účinky

  • podporuje trávení a metabolismus tuků
    • působí příznivě na žaludek (zlepšuje činnost žaludku, podporuje chuť k jídlu), žlučník (podporuje tvorbu žluči a její vylučování do střeva), játra, slinivku a střeva
    • má pozitivní účinek na zažívací ústrojí (díky přítomnému rostlinnému slizu) - všeobecně se doporučuje při problémech vylučování (zácpy)
    • pomáhá při pomalém vyprazdňování žlučníku a problémech se žlučníkovými kameny
  • snižuje riziko srdečních a cévních onemocnění
    • ředí krev - snižuje riziko tvorby krevních sraženin a ucpání cév
    • snižuje riziko infarktu a mozkové příhody - je velmi vhodný po infarktu
    • snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu v krvi
  • olivový olej je dobrým pomocníkem v boji s rakovinou tlustého střeva, prostaty a prsu
  • má příznivý vliv na pohlavní orgány a nervosvalovou činnost
  • pomáhá i na některé ekzémy, bércové vředy (uklidňující a osvěžující účinky na kůži)
  • v kosmetice je olivový olej velmi vhodný:
    • pro suchou, podrážděnou, alergickou, zánětlivou, poraněnou či jinak poškozenou pokožku
    • lze jej rovněž doporučit v péči o jemnou pokožku dětí - kromě přírodního vitamínu E, který tělo chrání před volnými radikály a zabraňuje předčasnému stárnutí kůže obsahuje i vitamín A, jenž zjemňuje pokožku a napomáhá při tvorbě nových buněk
    • má pro pokožku všeobecně zklidňující účinky, dokáže dobře ošetřit i popálenou kůži či drobná bodnutí od hmyzu
    • hodí se k aplikaci vlasových zábalů a balzámů - vlasy jsou po něm lesklé a pružné

Použití:

Vnitřně – 2 x denně 1 malou (čajovou) lžičku, před jídlem, během jídla, do jídla, po jídle. Při problémech vylučování (zácpy) 1 polévková lžíce olivového oleje každé ráno nalačno jako vynikající přírodní projímadlo.

Vně: při kožních potížích potírat postižená místa. Pro běžnou péči o pokožku a pleť jako pleťové mléko – zjemňuje pokožku a napomáhá při tvorbě nových buněk, zanechává ji pružnou a hladkou. Je vhodný i k odlíčení. Na vlasy jako vlasový zábal – vetřít do vlasů, vlasy jsou po něm lesklé a pružné.

V kuchyni: je vhodný nejen do studené kuchyně. Extra panenský olivový olej lze použít i v teplé kuchyni - neměl by se však zahřívat nad teplotu 180°C. Hodí se výborně k přípravě různých salátů, marinád, omáček (studených) i moučníků, i na smažení, vaření, pečení.