Extra panenský olivový olej 500ml

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ pocházející z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) v Akrotiri v oblasti Chania na Krétě. Součástí kláštera jsou rozlehlé olivové háje, o které mniši po staletí pečují. Pro lisování tohoto oleje pěstují speciální druh malé zelené olivy Koroneiki, která má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin (monokarboxylové kyseliny, jenž jsou základem pro tvorbu bílkovin), a vysoký obsah přírodních vitamínů A a E (tokoferol). Mniši olivy pečlivě vybírají, sbírají je ručně a po vypeckování lisují tyto čerstvě nasbírané olivy tradičními, několika staletími ověřenými metodami (za studena).
Dostupnost Momentálně nedostupné
Kód: 121
245 Kč
Extra panenský olivový olej 500ml
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 2 000 Kč
Kvalitní produkty
Kvalitní produkty
od nejlepších výrobců
Dárek zdarma
Dárek zdarma
ke každé objednávce nad 2 000 Kč
Fair trade
Fair trade

Olivový olej je již u nás velice známý. Pro své pozitivní účinky na zdraví, které se po staletí projevují zejména u středomořských národů se jeho používání velmi rychle ujalo i u nás.

Druhů olivových olejů je celá řada, dle jejich původu a zpracování. A právě dle původu a zpracování – technologií je mezi oleji velký rozdíl. Obsah látek panenských olivových olejů, např. kyselost, pak bývá rozdílný a tím i jeho účinnost.

Nejúčinnějšími panenskými olivovými oleji jsou oleje jednodruhové (z jednoho druhu oliv), získávané mechanickým lisováním za studena z oliv bez pecek. Významnou roli v kvalitě hraje i podnebí a péče o olivovníky při jejich pěstování.

Takovým mimořádně kvalitním olivovým olejem je EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ pocházející z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) v Akrotiri v oblasti Chania na Krétě. Součástí kláštera jsou rozlehlé olivové háje, o které mniši po staletí pečují. Pro lisování tohoto oleje pěstují speciální druh malé zelené olivy Koroneiki, která má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin (monokarboxylové kyseliny, jenž jsou základem pro tvorbu bílkovin), a vysoký obsah přírodních vitamínů A a E (tokoferol). Mniši olivy pečlivě vybírají, sbírají je ručně a po vypeckování lisují tyto čerstvě nasbírané olivy tradičními, několika staletími ověřenými metodami (za studena).  Olej je z prvního lisu. To vše dodává oleji nejen nejvyšší možnou kvalitu, jemnost a nenahraditelnou chuť.

Vzhledem ke své jedinečnosti získal tento olej ochrannou známku I.G.P (jde o chráněné zeměpisné označení, které se uděluje výrobkům chráněným nařízením Rady /ES/ č. 509/2006).

Charakteristika

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ AGIA TRIADA má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník ocení velmi nízkou kyselost, která je 0,02%. Neobsahuje cholesterol. Obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny (monokarboxylové kyseliny), které jsou základem pro tvorbu bílkovin. Dále obsahuje vitamin A a E (tokoferol)  - vitamín rozpustný v tucích.

Použití:

Vnitřně – 2 x denně 1 malou (čajovou) lžičku, před jídlem, během jídla, do jídla, po jídle. 

 

V kuchyni: je vhodný nejen do studené kuchyně. Extra panenský olivový olej lze použít i v teplé kuchyni - neměl by se však zahřívat nad teplotu 180°C. Hodí se výborně k přípravě různých salátů, marinád, omáček (studených) i moučníků, i na smažení, vaření, pečení.