Mandlový olej 250 ml




Mandlový panenský olej lisovaný za studena z mandlí. Má výraznou chuť mandlí, běžně se přidává do všech léků určených pro rekonvalescenci po nemocech.
Charakteristika mandlového oleje
Obsahuje vitaminy A, E, minerály (draslík, vápník, křemík, hořčík, fosfor, síru, nikl, zinek, selen), glyceridy (kyselina olejová - 80%, linolová - 15%, palmitová a myristová), sacharózu a asparagin.
Účinky mandlového oleje
- je vynikající na trávicí systém – překyselení žaludku
- na regeneraci jaterních buněk
- při špatné funkci žlučníku
- při onemocnění střev
- zklidňuje – zlepšuje kvalitu spánku
- zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů a pokožky
- jako masážní olej působí pozitivně při problémech svalových křečí a problémech kloubů
Mandlový olej a použití
Vnitřně - dospělí užívají malou (čajovou) lžičku jednou až třikrát denně, děti polovic.
Zevně – vmasírovat na problémová místa.
Mandlový olej a použitelnost
Trvanlivost tohoto oleje je při teplotě od 5° do 15 °C šest měsíců až jeden rok, po otevření uchovávejte v lednici a užívejte až do vypotřebování (v rámci trvanlivosti). Před použitím olej protřepejte, případná usazenina není závadou. Nesmí se vařit. Musí se ukládat do tmy a chránit před světlem.
Využití mandlového oleje v kuchyni
Má výraznou mandlovou chuť, hodí se do sladkých pokrmů, pomazánek, ale i dresingů a zejména do ovocných salátů.