Jak na chřipkové viry? S pomocí GLUCAMEDIC® KOMPLEX rapidním způsobem zvýšíte přirozenou imunitu

Jak na chřipkové viry? S pomocí GLUCAMEDIC® KOMPLEX lze rapidním způsobem zvýšit přirozenou imunitu - lépe se pak tvoří specifická imunita. Organismus je odolnější proti jakémukoliv viru, při případném zasažení je průběh oslabení lehčí a rychlejší.

O hlívě ústřičné - Pleurotus ostreatus (hirataké) víme, že je žádanou pochoutkou našich jídelníčků, známy jsou i její blahodárné účinky na lidské zdraví, zejména na podporu přirozené imunity člověka, méně už je známé, v jaké podobě je hlíva nejúčinnější a proč.

Čím se hlíva odlišuje od běžných druhů hub? Je to především tím, že patří mezi houby dřevokazné. Nejraději roste na kmenech stromů a bere si z nich to nejcennější. Tím se do těla hlívy dostává značné množství organických i minerálních látek, které jsou nezbytné pro život nezelených organismů, mezi něž patříme i my. Vše, co hlíva obsahuje, je lidskému organismu nanejvýš prospěšné a potřebné a navíc v optimální míře i poměrech.

Jedná se o řadu mastných kyselin, aminokyselin, důležitých proteinů, sterolů, vitamínů (řady B a dále např. D, C a K) a také mnoho minerálů a stopových prvků jako je železo, draslík, fosfor, sodík, zinek, selen, bór, jód. Nejvýznamnější složku tvoří beta-1,3-D glukany.

Všechny tyto látky ve společné harmonii mohou natolik vzpružit vlastní přirozenou imunitu lidského organismu a stimulovat regeneraci buněk, že se mnohdy nestačíme ani divit. Optimální kombinace látek ve výrobcích GLUCAMEDIC startují obranyschopnost buněk, které si pak dokážou poradit i se závažnými chorobami, natož pak s běžnou virózou, kazivostí zubů, osteoporózou, cholesterolem, či vleklými záněty, otoky či zlomeninami i s regenerací jater a slinivky. Intenzivně působí jako zpomalovač stárnutí.

Čerstvá hlíva je v našem jídelníčku skvělou a velmi zdravou ingrediencí. Tepelnou úpravou nebo sušením se však její účinky výrazně snižují. Nejefektivnější cesta, jak dostat z hlívy to nejcennější, je extrakce do roztoku. Tímto důmyslným a přitom šetrným postupem (v případě přípravku Glucamedic jde o světově unikátní postup) se stanou všechny nejdůležitější látky pro lidský organismus velmi snadno vstřebatelné a tudíž účinné. Jedná se o extrakci ze syrové hlívy a takto vzniklý roztok se dá užívat přímo nebo se šetrným postupem vysuší a přidává do tablet. Účinky tímto postupem vyrobených přípravků se projevují na různých úrovních. Především působí na buňky zvané makrofágy, tvořící jakousi první obrannou linii těla. Příslušný beta glukan tyto makrofágy aktivuje a ty potom pohlcují infekční organismy případně i nádorové buňky a vynášejí je z těla ven. Na nádorové buňky má přímý cytostatický účinek. Působí však selektivně a na rozdíl od klasické chemoterapie jen na buňky zhoubné, nikoli zdravé.

„Bonbónková“ verze Glucamedicu s vit. C působí preventivně i proti tvorbě zubního kazu a rozhodně patří do škol víc než jiné sladkosti a přeslazené nápoje na bázi bílého cukru.

Ne náhodou jsou houby příbuzné hlívě (shiitake, reishi) po staletí nezaměnitelnou součástí tradiční čínské i japonské medicíny, kde se užívají dodnes na výrobu léčivých tinktur, mastí i suchých směsí. Unikátnost hlívy je i v tom, že působí nejen jako imunostimulátor*), ale též jako imunomodulátor**), a jako taková je schopna do buněk dodat životadárnou energii nasátou z přírody, z níž vyrůstá.          

Ing. Jan Kroutil, CSc.,
vědecký výzkumný pracovník v oblasti vývoje preparátů s glukany s 25 letou praxí

 

*) Imunostimulátor zvyšuje imunitu cíleně (patří sem většina bylin a homeopatik). 

**) Imunomodulátor iniciuje nespecifickou imunitu a vlastní přirozená inteligence organismu pak sama rozpozná cíl, kam ji nasměrovat - tam kde je to nejpotřebnější. Imunitu optimalizuje (zajišťuje vyváženost množení a iniciativy jednotlivých skupin buněk imunitního systému a zároveň i vyváženost mezi ním a ostatními systémy organismu (např. lymfatickým a endokrinním). Tento imunomodulátor, krom uvedeného, navíc ještě dodává energii buňkám obranyschopnosti organismu, což jiné imunomodulátory (např. bakteriální, syntetické atd.) nezajišťují.